Jedzenie bulgaria

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję pewnego sposobie informację dla mojej dziewczyny. W planach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w otoczeniu wina i świeczek zapachowych ze znanego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo wykwintne danie, ale też skomplikowane w wykonaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wydobyć z nich pełnię smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest trochę mierny. W istocie mógłbym stwierdzić, że początkujący, ponieważ wtedy byłoby niemal prawdy. Zlokalizował w internecie przepis na dalekie sandżaki. Niestety miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, jednak nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i chcemy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której oczywiście nie mam). Postanowiłem, że wręczę te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Otwierał się stresować, bo etapu było jeszcze mniej i ja byłem znacznie w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na nasz palec... No, a jak wielki człowiek nie dałem za wygraną. Wpadłem na pomysł - szatkownica do warzyw. To istniał naprawdę strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to jeszcze nie musiałem bać się o proste istnienie przy używaniu szatkownicy. Kiedy to suma istniałoby już gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie oczywiście jak na obrazku ze części internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to spowodować dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te niemało chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zdziwiona i doskonała szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.